Bostanlı ve Bornova Rotaract Kulüpleri’nin iş birliğiyle hayata geçirilen 7'li Rotary Bienali Enstelasyon Sergisi, MaviBahçe AVM’de gerçekleştirildi.
3 Mayıs tarihinde ziyaretçileriyle buluşan sergi, sanat aracılığıyla toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen özgün bir projeye ev sahipliği yaptı. Bostanlı ve Bornova Rotaract Kulüpleri tarafından hayata geçirilen bu sergi, Rotary’nin dünya genelinde önemle üzerinde durduğu yedi öncelikli alanı, yaratıcı enstalasyon çalışmalarıyla tanıtmayı hedef edindi.
Farkındalık oluşturan temalar yer alıyor
Sergide yer alan çalışma temalarında ise çevreyi koruma, ekonomik ve toplumsal kalkınma, temel eğitim ve okuryazarlık, temiz su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, barış ve anlaşmazlıkların çözümü ile hastalıkların önlenmesi gibi konular yer aldı.
Farklı materyallerle ve tekniklerle üretilen enstalasyonlar, izleyiciyi yalnızca izlemeye değil, düşünmeye ve sorgulamaya davet etti.
Ziyaretçiler; karton atıklardan yapılmış bir ağaç heykeliyle sürdürülebilirliği, çocukların tasarladığı kitaplarla temel eğitimin gücünü, iplerle örülmüş bir kolektif emeğin içinde kadın kooperatiflerinin toplumsal rolünü deneyimlediler. Her bir eser, sanatın evrensel diliyle toplumsal meseleleri görünür kılarak, Rotary’nin “hizmet yoluyla fark yaratma” vizyonuna güçlü bir selam gönderdi.
Rotary’nin yedi öncelikli alanını sanat yoluyla tanıtmayı hedefleyen sergi, MaviBahçe AVM’de üç gün boyunca yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü.
“Birlikte düşündüğümüzde fark yaratabiliyoruz”
Fark yarattıklarını dile getiren Bostanlı Rotaract Kulübü Başkanı Mercan İpek Sungu, “Bu sergiyle, Rotary’nin yedi öncelikli alanını sanatın diliyle görünür kılmak istedik. Hem üretim süreci hem de ortaya çıkan işler bize gösterdi ki; birlikte düşündüğümüzde, hissettiğimizde ve emek verdiğimizde gerçekten fark yaratabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Bornova Rotaract Kulübü Başkanı Yılmaz Baybora Sungu ise, “Bu projeyle hayal ettiğimiz şey, sorunları anlatan değil; çözüme ilham veren bir sergi oluşturmaktı. Sanatın birleştirici gücüyle, izleyeni düşündüren ve duygulandıran bir farkındalık alanı yaratabildiysek ne mutlu bize” dedi.